FOK! Wat een weer: winter

De dagen aan het langen, de winter aan het prangen.

Goedenavond,

De winter is begonnen! Vanavond om 17:28 was de zonnewende en het officiële begin van de winter. En aan het weer is dat de komende dagen niet te merken. Eigenlijk kan ik er kort over zijn, het blijft even grijs en somber als de afgelopen dagen. Maar lees vooral even verder, niet dat ik nieuws te melden heb, maar dan schrijf ik dit tenminste niet voor niets.

Vanavond is het bewolkt en zeker in het westen mistig. In het zuidwesten zou regen kunnen vallen en die regen verplaatst zich langzaam naar het noordoosten. Die bewolking, nevel en mist blijft vannacht gewoon lekker hangen. De regen verplaatst zich dus wel en valt vannacht vooral in het midden en zuiden van het land. Het kwik zakt vannacht tot een spectaculaire -6 tot -9 graden (maar maak van die - dan maar een +).

Morgen is het bewolkt. Alleen in het noorden en oosten wordt het wat dunner, waardoor je door de bewolking heen de zon zou kunnen zien. De rest van het land kan dat wel vergeten en ziet alleen maar grijs van wolken. En het weerbeeld voor dit weekend is hetzelfde. Grijs, somber en droog. Vanaf dinsdag zou er verandering in kunnen komen. Dan krijgen we meer neerslag en misschien krijgen we de zon te zien. Maar dat hoor je komende week wel.

Nederland
 

Nattekat maakte deze mistige foto.
Nattekat maakte deze mistige foto.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!