Leverkusen-trainer maakt schwalbe en biedt excuses aan

Het was een koddig gezicht gisteren tijdens de DFB Pokal-wedstrijd tussen Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen. Heiko Herrlich, trainer van Leverkusen, maakte een schwalbe nadat Gladbach-speler Denis Zakaria hem passeerde om de bal zo snel mogelijk te pakken. Herrlich heeft inmiddels spijt betuigd voor zijn belachelijke fopduik.

De schwalbe van de oefenmeester zorgde gisteren tijdens de wedstrijd meteen voor veel ophef. Alle spelers doken bovenop het incident en het zorgde voor veel ergernis. De fopduik van Herrlich haalde niet beoogde doel, Zakaria kreeg geen gele kaart. Niet gek als je ziet hoe slecht de Leverkusen-trainer zich ter aarde stortte.

Na de wedstrijd toonde Herrlich berouw. "Dat zag er stom uit en het gebeurde in de emotie. Ik wil daarvoor mijn excuses aanbieden", zo liet aan Der Spiegel weten. "De bal kwam op me af en ik liet hem door mijn benen rollen om te zorgen dat Gladbach niet snel in kon gooien. Dat had ik niet hoeven doen, het was onzin. Daarna raakte Zakaria mij licht aan en gleed ik weg. Maar met mijn 46 jaar had ik gewoon moeten blijven staan."

Zakaria maakte na de wedstrijd weinig woorden vuil aan het incident. "Dat is voetbal, er horen ook emoties bij. Zelfs de coaches doen het."