Vijfde nederlaag Alphense waterpoloërs in Champions League

De waterpoloërs van AZC Moscow uit Alphen aan den Rijn hebben in de Champions League wederom een flinke nederlaag te verwerken gekregen. De ploeg kreeg van de Europese watersportbond LEN een wildcard voor het hoofdtoernooi, maar echt soepel gaat het eerste Champions League-optreden in twaalf jaar nog niet.

Na de eerste vier wedstrijden stond een totaal doelsaldo van 23-62 op de borden voor AZC. Dat de vijfde wedstrijd daar weinig positieve verandering in zou brengen was op voorhand wel duidelijk, want niemand minder dan de spelers van de Hongaarse topclub Szolnoki - regerend Champions League-kampioenen - kwamen naar Alphen.

AZC, met de nodige Kroaten in het water, hield met name in het tweede kwart nog prima stand tegen de Hongaarse toppers. Milos Filipovic en Dejan Indjic kwamen beiden twee keer tot scoren, maar Sznolnoki bleek uiteindelijk wel gewoon een flinke maat te groot: 6-17.

Op 13 januari reist AZC af naar Hongarije, waar een duel wacht met ZF Eger, de laatste jaren achter Szolnoli de nummer twee in waterpologrootmacht Hongarije.