Kongolo weg bij Monaco: "Hij moet nu spelen"

Terence Kongolo maakt het seizoen zo goed als zeker af bij een andere club dan AS Monaco. Dat zegt zijn zaakwaarnemer Rob Jansen.

De 23-jarige verdediger, die afgelopen zomer voor vijftien miljoen euro werd overgenomen van Feyenoord, kwam bij Monaco pas in vijf duels in actie. "Hij mag verhuurd worden, dat klopt inderdaad. Terence kwam daar met een fysiek probleem. Dat hebben ze moeten oplossen. Dat is ook gedaan. Dat begon overigens al bij Feyenoord, waar hij met blessures kampte", vertelt Jansen aan Ziggo Sport.

Monaco speelt na de winter geen Europees voetbal meer en dat heeft gevolgen voor onder meer Kongolo. "De spelersgroep is daar heel groot en ze hebben al het Europese voetbal misgelopen. Dan wordt er vanwege de begroting een besluit genomen en zeggen ze: We doen nergens meer aan mee, nu gaan er spelers verhuurd worden. Zo kunnen die spelers op andere plekken ervaring opdoen."

Jansen is ervan overtuigd dat Kongolo daarom verhuurd zal worden. "Hij gaat nu, als het doorgaat, naar een club waar hij speelt. Sterker nog, er wordt tegenwoordig, ook in Engeland, met boeteclausules gewerkt. De hurende clubs moeten dan een boete betalen als hij niet speelt. De financiën spelen voor Kongolo geen enkele rol meer. Hij moet nu spelen."