Lobato vertrekt bij LottoNL-Jumbo, twee maanden schorsing Tolhoek en Eenkhoorn

Wielerploeg LottoNL-Jumbo heeft besloten de samenwerking met Juan-José Lobato te beëindigen. De 28-jarige Spanjaard werd vorige week, net als de Nederlanders Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn, weggestuurd van het trainingskamp.Het drietal had slaapmedicatie genomen zonder mede weten van de ploegarts.

Lobato zou het middel noctamid hebben meegesmokkeld, Tolhoek was verantwoordelijk voor stilnoct en de Eenkhoorn had het tabaksmiddel snus meegenomen.

Over het beëindigen van de samenwerking met Lobato, meldt de Nederlandse ploeg het volgende: "Hij heeft een emotioneel bewogen jaar achter de rug en zal zich moeten concentreren op zijn herstel.''

Tolhoek en Eenkhoorn zijn voor twee maanden geschorst.

"De slaapmedicatie was noch door het team verstrekt, noch door het team voorgeschreven. Dat is een ernstige, onacceptabele overtreding van de contractueel vastgelegde huisregels", meldt LottoNL-Jumbo in het persbericht.

"Het team draagt verantwoordelijkheid voor de gezondheid van de renners en experimenten die de gezondheid in gevaar brengen, worden niet geaccepteerd", laat de WorldTour-ploeg verder weten.

"In het kader van de talentontwikkeling die Team LottoNL-Jumbo voorstaat, wordt Tolhoek en Eenkhoorn de hand gereikt om zich te ontplooien tot een voorbeeldig beroepswielrenner."