BBC maakt documentaire over Harvey Weinstein

De BBC maakt een documentaire over het seksueelmisbruikschandaal rond de omstreden Hollywoodproducent Harvey Weinstein. De maker van de documentaire is tweevoudig Oscar-winnaar Simon Chinn, meldt Variety.

De documentaire bevat interviews met actrices die Weinstein beschuldigen van seksuele intimidatie en misbruik. Ook komen journalisten, producenten, regisseurs, acteurs en advocaten aan het woord die betrokken zijn bij het schandaal. Enkelen traden niet eerder in het openbaar met hun verhaal.

Simon Chinn won Oscars met de documentaires Man on Wire en Searching for Sugar Man. "Als insider was ik gefascineerd door het verhaal en erg geschrokken", vertelt Chinn aan Variety. "Hoewel veel mensen wisten van Harvey en zijn reputatie, kwam er ook veel aan het licht dat we nog niet wisten."

Chinn wil het verhaal in de context van een bredere Hollywoodcultuur vertellen. ''Naarmate het schandaal zich ontvouwde, begonnen we na te denken over de industrie als geheel, de cultuur en medeplichtigheid van de industrie." De documentaire is bedoeld voor vertoning op televisie op de publieke zender BBC 2, maar zal waarschijnlijk ook in de bioscopen uitkomen om kans te kunnen maken op een Academy Award (Oscar) of BAFTA.

BBC maakt documentaire over Harvey Weinstein
BBC maakt documentaire over Harvey Weinstein (Foto: BuzzE)