Franse handbalsters wereldkampioen na nipte winst op Noorwegen

De Franse handbalsters hebben in Duitsland verrassend het wereldkampioenschap op hun naam geschreven. Frankrijk was in Hamburg in een spannende WK-finale met 23-21 te sterk voor de Noorse handbalsters.

De Noorse handbalsters begonnen sterk aan de wedstrijd tegen Frankrijk. Na een kwartier spelen stond Noorwegen met 4-7 voor tegen Frankrijk, maar in het kwartier van de eerste helft kwam de Franse handbalsters sterk terug en zouden met 11-10 voorsprong de rust in gaan.

De Franse handbalvrouwen begonnen goed aan de tweede helft en zou uitlopen naar een 15-12 voorsprong, waarna Noorwegen niet veel later weer gelijk maakte.

In het laatste kwartier kon het beide kanten op. Twee minuten voor tijd zou Frankrijk op 22-20 komen en gaven ze de voorsprong niet meer weg.

Frankrijk pakte de titel voor het laatst in 2003. Toen waren ze in de finale te sterk voor Hongarije.