Zelfmoordaanslag op christenen in Pakistan

Door een zelfmoordaanslag op een protestantse kerk in het Pakistaanse Quetta zijn zondag zeker negen mensen gedood en ruim vijftig gewond geraakt. Bij de aanslag waren volgens de plaatselijke autoriteiten zeker twee daders betrokken, maar slechts een terrorist wist de ingang van de kerk te bereiken en blies zich op. De ander werd doodgeschoten door de politie toen hij het kerkgebouw naderde. Volgens Pakistaanse media zijn twee andere betrokkenen voortvluchtig.

De kerk wordt op een zondag volgens de plaatselijke politie normaal gesproken bezocht door ongeveer 250 kerkgangers, maar deze week waren er zeker vierhonderd omdat het kerstfeest nadert.

Quetta ligt 700 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Islamabad in de deelstaat Baluchistan. Er zijn dit jaar meerdere zelfmoordaanslagen op verschillende doelen geweest, vooral op leden van de politie en op een militaire basis. Amaq, een medium dat namens terreurgroep Islamitische Staat (IS) spreekt, stelde zondag dat IS achter de aanslag zit.

Pakistan telt naar schatting 208 miljoen inwoners, bijna allemaal moslims. Er wonen slechts rond de 3,5 miljoen christenen. Vorig jaar vielen meer dan zeventig doden bij een bloedige aanslag op christenen in de stad Lahore.

Zelfmoordaanslag op christenen in Pakistan
Zelfmoordaanslag op christenen in Pakistan (Foto: ANP)