Frankrijk naar handbalfinale, Zweden om brons tegen Nederland

De Franse van handbalsters hebben zich geplaatst voor de finale van het WK handbal in Duitsland. In Hamburg was Frankrijk in een spannende halve finale te sterk voor Zweden: 24-22.

In de eerste tien minuten van het duel tussen beide landen ging het gelijk op, waarna Frankrijk in de tien minuten die daarop volgde zou uitlopen naar een 10-6 voorsprong. Zweden zou de achterstand goed maken en zou zelf op een 10-12 voorsprong komen tegen Frankrijk.

In het eerste deel van de tweede helft zou Frankrijk weer op voorsprong komen (19-15) met nog een kwartier te spelen, maar de Zweedse handbalsters gaven niet op en binnen vijf minuten had de Zweedse ploeg alweer gelijk gemaakt. Pas in de laatste twee minuten van de wedstrijd wist Frankrijk definitief afstand te nemen van Zweden en zou winnen met 24-22.

Frankrijk neemt het in de finale op tegen Noorwegen, die vrijdagavond wonnen van de Nederlandse handbaldames. In 2011 stonden de Franse handbalsters voor het laatst in de finale van de WK, toen verloor het van Noorwegen.

Zweden neemt het in de strijd om het brons op tegen Nederland. Die wedstrijd begint zondag om 14,30, terwijl de finale om 17.30 zal beginnen.