Fortuna Sittard neemt koppositie over van NEC, Jong Ajax gelijk

Fortuna Sittard heeft in de Jupiler League de eerste plaats overgenomen van NEC. Jong Ajax pakte een puntje bij FC Emmen.

Fortuna Sittard had door twee snelle treffers van Dries Saddiki en Djibril Dianessy al vroeg een 0-2 voorsprong te pakken in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. Kort na rust deed Niek Vossebelt namens Den Bosch iets terug, waarna Lisandro Semedo de marge weer op twee goals bracht. In de slotfase maakte Dennis Kaars de aansluitingstreffer en Dianessy zorgde met zijn tweede goal voor de 2-4 eindstand.

De Limburgers profiteerden zo van de 1-1 uitslag van NEC tegen Helmond Sport. De thuisploeg uit Nijmegen kwam via Jordan Larsson nog wel op voorsprong. Giovanni Hiwat zorgde tien minuten na rust voor de gelijke eindstand. Ook De Graafschap kwam niet verder dan 1-1, want FC Oss maakte op de Vijverberg in de slotminuten nog gelijk.

Jong Ajax begon aardig aan de uitwedstrijd tegen FC Emmen; Keziah Veendorp, nota bene een oud-speler van Ajax, maakte binnen enkele minuten namelijk een eigen doelpunt. Emmen toonde echter veerkracht en het scoorde via Cas Peters en Michiel Hemmen. Door een mooie goal van Noa Lang pakten de Ajax-beloften toch een punt.

Bovenaan de Jupiler League heeft Fortuna Sittard een punt voorsprong op NEC, dat wel een wedstrijd minder speelde. Jong Ajax staat vijf punten achter Fortuna en moet ten opzichte van de koploper ook nog een duel inhalen.