PDC WK: Taylor moeizaam verder, Cross verslaat Asada

Dag twee van het wereldkampioenschap darts. Met onder andere Phil Taylor in mogelijk zijn laatste wedstrijd. Ook Rob Cross, de nummer één van de Pro Tour komt in actie.

Wereldkampioenschap darts - wedstrijden 15 december
Seigo Asada 2-1 Gordon Mathers (voorronde)

Het duel in de voorronde ging tussen de qualifier uit Japan en de nummer één van de Australische Pro Tour. Seigo Adada boog tegen Gordon Mathers een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning.

De Australiër pakte de eerste set met 3-0, waarna Asada overtuigend terug sloeg door de tweede set met 3-0 te winnen. The Ninja had de zege voor het grijpen toen hij ook 2-0 voorkwam in de derde set, maar Mathers wist terug te komen tot 2-2. Asada hield zijn hoofd echter wel koel in de beslissende leg en trok de partij naar zich toe. De Japanse qualifier speelt later op de avond tegen Rob Cross in de eerste ronde.

Stephen Bunting 1-3 Dimitri Van den Bergh

Stepen Bunting kende een matig jaar bij de PDC. Desondanks is hij als 21e geplaatst voor dit WK. Dimitri van den Bergh is de jeugdwereldkampioen en staat momenteel 43e op de wereldranglijst. Vam den Bergh begon de partij. Alle legs in de eerste partij gingen met de darts mee, waarmee de Belg met 3-2 de eerste set pakte.

Van den Bergh plaatste vervolgens een break van 123 in de eerste leg van de tweede set. De bleek bleef staan, waarna de Belg de tweede set met een 88-finish naar zich toe trok (2-1). Bunting deed in set drie wat terug en maakte er 2-1 van. Bij een 2-2-stand in de vierde set toverde Van den Bergh in de beslissende leg liefst twee 180′ers uit zijn hoed. Even later gooide hij de partij uit via dubbel drie.

Zo werd het 3-1 voor Van den Bergh, die in totaal een gemiddelde van 104,17 liet noteren. Bunting kwam tot 98,14. Qua checkoutpercentage was Bunting wel iets beter (53% om 37%). In de volgende ronde neemt Van den Bergh het op tegen Jelle Klaasen of Jan Dekker.

Phil Taylor 3-1 Chris Dobey

Het laatste WK van Phil Taylor. Hij treft als eerste tegenstander Chris Dobey, een 27-jarige Engelsman. Één zwakke leg in de eerste set zorgde ervoor dat Taylor de eerste set met 3-2 kon pakken. De tweede set ging eenvoudig met 3-1 naar The Power. In de derde set gingen ale de legs met de darts mee, waarmee Dobey de achterstand verkleinde tot 2-1.

Taylor kwam eenvoudig op 2-0, maar daarna begon de klad er toch een beetje in te komen. Dobey kwam beter in zijn spel en wist op 1-1 in de vierde set met een 104-break de voorsprong in de set te pakken. Even later kreeg hij zelfs twee pijlen om er een beslissende set eruit te slepen. Hij gooide dubbel zestien echter niet uit.

The Power trok vervolgens via dubbel zestien de de stand gelijk. Een veertiendarter in zijn eigen leg leverde Taylor vervolgens de zege op. Als Taylor nog één keer wereldkampioen wil worden, dan moet er na de kerst wel een tandje bij. Hij gooide nu 96 gemiddeld, waar Dobey bijna 92 noteerde. In de volgende ronde speelt Taylor tegen Justin Pipe of de winnaar van Zong Xiaochen - Bernie Smith.

Rob Cross 3-0 Seigo Asada

Rob Cross kan positief terugkijken op zijn debuut op het PDC WK. Hij won met 3-0 Seigo Asada, de winnaar van de voorronde eerder vanavond. Cross moest even wennen aan dit nieuwe podium. Met 3-1 wist hij wel de eerste set naar zich toe te trekken. In de tweede set ging het gelijk op. Cross bleek de meer ervarende en gooide 123 uit om de tweede set met 3-2 te winnen.

Het was geen gelopen race. In de derde set kwam Asada zelfs 2-0 voor dankzij finishes vanaf 70 en 120, maar wederom trok Voltage de stand in de set gelijk. Een dertiendarter zorgde voor 1-2, waarna Cross met zeven perfecte pijlen aan de vierde leg begon. De achtste pijl belandde onder de triple 19, maar met een elfdarter tekende de Engelsman toch aan voor de 2-2. Ook in de vijfde leg van de derde set wist Cross tweemaal een maximale score te gooien. Hij won de set met 3-2. In de volgende ronde wacht Michael Smith of Steve Lennon.