Handbalsters kansloos onderuit tegen Noorwegen

In Hamburg heeft Nederland in de halve finale van het WK handbal kansloos verloren van Noorwegen: 23-32.

Oranje begon slecht aan het duel tegen Noorwegen. Na tien minuten keek Nederland al tegen een achterstand aan van 1-6. Aanvallend had de ploeg van bondscoach Helle Thomsen weinig in te brengen tegen de Noorse handbalsters.

Na twintig minuten kreeg Nederland meer grip in de aanval. Dankzij doelpunten van Laura van der Heijden en Lois Abbing kreeg Oranje wat meer vertrouwen, maar het verschil bleef groot tussen beide landen. Bij rust zou Noorwegen dan ook leiden met 10-17.

In de tweede helft kon Nederland het ook niet meer spannend maken tegen de Noorse dames. Het verschil tussen beide landen bleef altijd zes punten of meer. In de slotfase van de tweede helft zou Noorwegen nog wat verder weglopen bij het Nederlands team.

De tegenstander van Nederland zondagmiddag om de derde plaats (14.30 uur) is de verliezer van het duel tussen Zweden en Frankrijk dat later vanavond wordt gespeeld.

Handbalsters winnen tweede groepswedstrijd op WK (Pro Shots / Bildbyran)
Handbalsters kansloos onderuit tegen Noorwegen(Pro Shots / Bildbyran)