Wöber loopt schade aan binnenband op

De blessure van Max Wöber lijkt mee te vallen. De zomeraankoop heeft beperkte schade aan de binnenband van zijn knie opgelopen.

Wöber moest het veld tijdens het duel met Excelsior per brancard verlaten. De verdediger leek zijn knie te verdraaien en er werd gevreesd voor een zware blessure. Vrijdag onderging Wöber de medische testen en daaruit is gebleken dat hij beperkte schade aan de binnenkant van zijn knie heeft opgelopen.

Daarmee lijkt zijn blessure mee te vallen. Voor de winterstop komt hij in ieder geval niet meer in actie, zo meldt Ajax via de officiële kanalen. Hierdoor mist hij het duel van komend weekend met AZ, de wedstrijd voor de KNVB Beker met FC Twente en het thuisduel met Willem II.

Wöber maakte afgelopen zomer de overstap van Austria Wien naar Ajax. De linksbenige verdediger heeft zich snel aangepast en is onder Marcel Keizer uitgegroeid tot een vaste basisspeler.

De oefenmeester moet komend weekend puzzelen in zijn defensie. Naast Wöber, zijn ook Nick Viergeren en Daley Sinkgraven afwezig vanwege een blessure. Joël Veltman kan niet in actie komen vanwege een schorsing.

Wöber loopt schade aan binnenband op (Pro Shots / Erwin Spek)
Wöber loopt schade aan binnenband op (Pro Shots / Erwin Spek)