Valverde: "Voorlopig is Mascherano nog steeds van ons"

Ernesto Valverde kan geen garanties geven over de toekomst van Javier Mascherano bij Barcelona. De Argentijn staat mogelijk voor een vertrek.

De Argentijn is niet langer een basisspeler meer bij de Catalanen. De centrale verdediger kwam dit seizoen tot tien wedstrijden, waarvan zes in LaLiga. Mascherano wordt in verband gebracht met een transfer naar China, waarbij zijn toekomst bij Barcelona nog onzeker is.

"De winterse transfermarkt is nog niet geopend, we wachten op het begin ervan. En dat is een van de vragen waar we naar moeten kijken, maar voorlopig is hij nog steeds van ons en wanneer hij heeft gespeeld, heeft hij goed gespeeld", vertelt Valverde in Spaanse media.

"Hij is toegewijd aan de club, op en buiten het veld en zolang hij hier is, hoeven we niet aans iets anders te denken. Op het veld brengt hij veel, evenals in de kleedkamer. Hij is een veteraar en iedereen respecteert hem, gewoon zoals hij is. Er zijn spelers die om de een of andere reden rolmodellen zijn in de kleedkamer en hij is een van die jongens."

Barcelona is momenteel koploper in Spanje en Valverde wil niet al te veel zeggen over de plannen van zijn club in januari. "Dat zijn interne vragen, net zoals we niet praten over potentiële nieuwe spelers, ik praat ook niet over deze situatie. Het is duidelijk dat Barça , net als iedereen, zichzelf wil versterken als het kan."

"Dit zijn dingen die kunnen gebeuren, iedereen kan het zien en hun mening hebben, maar dit zijn vragen waar we intern mee omgaan en we zullen zien wat er gebeurt. We zijn altijd op zoek op de transfermarkt. Ik weet dat iedereen namen op wil gooien, maar we hebben bepaalde spelers hier en we weten dat dit voor ons de beste spelers zijn."