Darter Durrant over overstap naar PDC: "Als ik Lakeside niet win, stap ik over"

Glen Durrant verloor zijn eerste partij op de Finder Darts Masters. Hij draait al jaren mee in de top van de BDO en won vorig jaar Lakeside. Al jaren wordt hem die ene belangrijke vraag gesteld: "Wanneer ga je naar de PDC?" Voor de camera van RTVNH gaf hij een helder antwoord. 

"Ik heb het heel duidelijk gemaakt dat de PDC mijn laatste uitdaging wordt. Ik speel dit jaar nog op het wereldkampioenschap op Lakeside. Ik heb daar een contract voor getekend. Als ik Lakeside win, blijf ik bij de BDO. Mocht ik de titel niet pakken, stap ik over naar de PDC", aldus de Engelsman.

Dit is een logische stap volgens commentator Jacques Nieuwlaat. De regerend wereldkampioen is namelijk niet de jongste meer en heeft bij de PDC nog nieuwe uitdagingen. "Bij de BDO heeft Glen de kans gekregen om uit te groeien tot de darten die hij nu is. Hij is loyaal geweest naar de bond toe. Nu kan hij verder kijken", aldus Nieuwlaat.

Durrant en alle andere eventuele andere overstappers mogen zich van 18 t/m 21 januari 2018 opmaken voor de Q-School van de PDC. Daar kan hij een tourkaart bemachtigen om zo deelname af te dwingen aan alle toernooien van de Pro Tour.