Vos begint veldritseizoen in de Scheldecross

Marianne Vos bracht de periode na het wegseizoen grotendeels door in Australië. Inmiddels is de zevenvoudig wereldkampioene veldrijden terug in Nederland en bezig met de voorbereiding op haar seizoen in het veld. Op zaterdag 16 december zal Vos in de Antwerpse Scheldecross haar eerste cross rijden.

Marianne Vos: “Het wordt een relatief kort seizoen. Ik heb eerst een aantal crossen nodig om ritme op te doen en daarna hoop ik er te staan. Het veldrijden helpt me in de voorbereiding op het wegseizoen. Maar uiteraard wil ik in die periode zo goed mogelijk presteren. Dat het wereldkampioenschap dit jaar in eigen land plaatsvindt, maakt het extra mooi. Ik hoop in de best mogelijke vorm in Valkenburg te staan.”

Naast de Scheldecross zal de Brabantse in 2017 ook nog van start gaan in de Waaslandcross op 23 december, WB-wedstrijd in Heusden-Zolder op Tweede Kerstdag en tot slot de Superprestige-wedstrijd in Diegem op 30 december. Haar verdere programma richting het WK in Valkenburg wordt later bekend gemaakt.