Lief dagboek voor Beyond Good & Evil 2

Ubisoft heeft een nieuw dagboek uitgebracht waarin de ontwikkelaars meer vertellen over de status en ontwikkeling van Beyond Good & Evil 2.

Het spel is singleplayer, maar kan ook worden gespeeld met vrienden. Een deel van het verhaal zal gaan om het ontmoeten en spelen met vrienden. Het verhaal zal een begin, midden en einde hebben met een emotinoneel verhaal. Je crew zal meehelpen bij de voortgang van het verhaal en dat gaat verder dan alleen wat praten tegen zo'n NPC. De makers willen het laten lijken dat je NPC's ontmoet en leert kennen.

In het verhaal zul je de chimpansee Knox ontmoeten. Je gaat naar zijn planeet en ontmoet zijn familie. De engine zal zorgen dat de familie op hem zal lijken. Diezelfde engine zorgt ook voor naadloze overgangen van een kleine ruimte, naar de stad of een gigantisch ruimteschip in de ruimte. In deze game gaan we leren wie Jade is en wat haar donkere kant is. Het is dus een prequel op de eerste game. Ancel laat vallen dat het ooit de bedoeling was om een trologie te maken van Beyond Good & Evil. Maar er is zoveel achtergrond dat ze nu besloten hebben een prequel te maken.

Het team zelf is ondertussen verdrievoudigd sinds de onthulling op E3 2017. De focus nu is om een levendige stad te maken die uitnodigt tot verkennen.