Bitcoinmarktplaats overvallen door hackers

NiceHash, een marktplaats voor virtuele munten als de bitcoin, is overvallen door hackers. De schade is nog niet bekend. Het bedrijf is nog aan het uitzoeken hoeveel bitcoincodes de criminelen precies hebben buitgemaakt.

De website van NiceHash is voor 24 uur stilgelegd. Volgens CoinDesk, een onderzoekplatform voor cryptovaluta, zou er bij de diefstal mogelijk een digitale portemonnee met meer dan 60 miljoen dollar zijn gehackt.

De waarde van de bitcoin is de laatste weken in een wilde rit beland. Ruim een week terug kwam de bitcoin voor het eerst boven de 10.000 dollar, om daarna bijna direct door te stoten naar de 11.000 dollar. Daarna kelderde de koers flink tot zo'n 9000 dollar, om vervolgens de opmars te hervatten. Inmiddels wordt de bitcoin al voor meer dan 14.000 dollar verhandeld.

Het elektronische betaalmiddel bestaat sinds 2009 en is niet onomstreden. De bitcoin is ook veel gebruikt door criminelen, vooral vanwege de mogelijkheid om er volstrekt anoniem betalingen mee te verrichten.

Bitcoinmarktplaats overvallen door hackers
Bitcoinmarktplaats overvallen door hackers (Foto: BuzzT)