Nederland op de valreep naast Servië op WK

De Nederlandse handbalsters hebben op het WK met 27-27 gelijk gespeeld tegen Servië. In de slotseconden van de wedstrijd wist Oranje de gelijktreffer te scoren. Nederland had zich dinsdag al geplaatst voor de achtste finales.

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op en beide ploegen gingen met een tussenstand van 15-15 de rust in. De Servische vrouwen namen na de rust afstand van Nederland. De Oranjedames konden, mede dankzij een uitstekende Servische keepster, het doel niet meer te vinden.

In de slotfase wist Nederland toch de aansluiting te vinden. Eerst bracht Estavana Polman het verschil terug tot één punt. Nyncke Groot maakte vervolgens de gelijktreffer. Daarna maakte Servië in de laatste seconde de winnende treffer maar vanwege een aanvalsfout werd dat doelpunt afgekeurd.

Komende vrijdag om 18.00u speelt Nederland tegen Duitsland. Ook die wedstrijd wordt live uitgezonden door Ziggo Sport.