Twee sportvissers overleden, nog één vermist

Op de Noordzee ter hoogte van de Maasvlakte worden drie sportvissers vermist. Ze vertrokken zaterdagochtend rond 11.00 uur met een 5 meter lange witte vissersboot vanaf Neeltje Jans bij de Oosterscheldekering. Toen ze in de avond niet waren teruggekeerd sloegen familieleden alarm. De identiteit van de drie opvarenden is niet bekendgemaakt.

"Van middernacht tot 02.30 uur is naar ze gezocht en vanmorgen, bij daglicht, is de zoektocht hervat", aldus een woordvoerster van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). "Er wordt gezocht met vliegtuigen en met schepen vanuit Ouddorp, Westkapelle en Neeltje Jans." Ook op het strand wordt gezocht, onder meer door de brandweer Maasvlakte.

Een schipper van de KNRM twittert dat de bemanning van een kustwachtvliegtuig een wrak heeft gevonden. "Het wrak staat rechtop, als een dobber, in het water."Een reddingsboot is inmiddels bij het wrak aangekomen.

Update 14.38 uur
In de Mattenhaven op het voormalige werkeiland Neeltje Jans is zondagmiddag een dode man aangespoeld. De politie vermoedt dat het een van de drie sportvissers is die werden vermist. Ook voor het leven van de twee anderen wordt gevreesd.

Update 20:30 uur
De gevonden man was inderdaad één van de opvarenden, het ging om de 51-jarige man. Hij is overgebracht naar het mortuarium. Inmiddels zijn ook de vermiste boot met daarin het lichaam van een tweede opvarende aangetroffen bij de Roggenplaat. Dit meldt de politie op haar website. 

De oorzaak is nog niet bekend, maar het vermoeden bestaat dat het bootje vanaf de Noordzee in aanraking is gekomen met één van de pijlers van de Oosterscheldekering waarna het door de sterke stroming de Oosterschelde is opgedreven waar het is verongelukt. 

Drie sportvissers vermist op de Noordzee
Drie sportvissers vermist op de Noordzee (Foto: ANP)