Zwolse basketballers ontsnappen tegen laagvlieger, Leiden blijft winnen

De basketballers van Landstede uit Zwolle hebben opnieuw niet al te veel indruk gemaakt. Na de nederlaag bij Forward Lease Rotterdam ging de ploeg op bezoek bij Basketbal Acadamie Limburg in Weert en ook dat ging niet makkelijk.

Voor Landstede was er niks aan de hand en de ploeg liep gestaag uit naar een ruime voorsprong. Vroeg in het vierde kwart slingerde Weert echter een ongekende turbo aan en onder leiding van Roel Aarts en Daan Rosenmuller werden 21 punten achterstand goedgemaakt. Er moest zo overtime gespeeld worden en daarin was Landstede dan nog nipt de betere: 88-91, de zesde zege in negen wedstrijden, terwijl Weert zo nipt op één zege uit acht bleef steken.

ZZ Leiden kent dergelijke problemen allemaal niet. De eerste zeven duels werden allemaal gewonnen en ook op bezoek bij Apollo Amsterdam pakten de Leidenaren de winst. Een indrukwekkende 19-0 run in het eerste kwart gaf de bezoekers al een bijna beslissende voorsprong, die ze dan ook niet meer uit handen gaven: 64-83. Amsterdam staat na acht wedstrijden op drie zeges.