Uitslag FC Twente - Ajax

In een krankzinnig duel heeft Ajax punten verspeeld bij FC Twente. De Amsterdammers kwamen tot tweemaal toe op voorsprong in Enschede, maar de thuisclub knokte zich terug tot 3-3 en pakten zo het eerste punt onder coach Gertjan Verbeek.

Twente kwam in eigen huis goed voor de dag en had via Liendl na zes minuten spelen al op voorsprong moeten staan. De Oostenrijker schoot echter naast. Ajax kon daar in eerste instantie weinig tegenover stellen en werd na na een halfuur spelen gevaarlijk via Neres. Niet veel later was het wel raak, want Schøne schoot een vrije trap fraai binnen. Enkele minuten later verdubbelde de Ajacied de voorsprong door een volgende vrije trap in de andere hoek binnen te schieten: 0-2. Vlak voor rust tastte Ajax-doelman Onana mis bij een vrije trap, maar Boere kon niet profiteren, omdat Veltman de bal van de lijn haalde. Ook Wöber keerde de bal even later nog voor de doellijn. Enkele tellen later moest ook Dolberg zijn doelman te hulp schieten.

Na de pauze kwam Twente wel terug in de wedstrijd. Thesker kopte uit een hoekschop de 1-2 binnen, waarna de Tukkers de mouwen flink opstroopten. Eerst was het Ajax dat gevaarlijk werd, maar Veltman kopte op de paal en De Ligt kreeg de bal ook niet tegen de touwen. Twente was via standaardsituaties gevaarlijk, maar de 2-2 viel uit een goede aanval. Na een goede voorzet van rechts kon Thesker met zijn borst de bal aannemen en afdrukken.

Hierna was het weer Ajax dat zocht naar de treffer. Kluivert zag zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Een kwartier voor tijd was het wel raak toen een schot van de Amsterdamse aanvaller van richting werd veranderd. Hierna was het Twente dat via Slagveer de paal raakte. Vlak voor tijd maakte Boere er 3-3 van en hield zo een punt in Enschede.