Dubbeldam kan met paard Zenith naar Tokio

Springruiter Jeroen Dubbeldam kan ook de komende jaren gebruik maken van zijn favoriete paard Zenith. Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II) heeft het toppaard aangekocht.

Het SFN moest, na de Olympische Spelen van Rio, op aandringen van de investeerders het paard veilen, maar het gewenste miljoenenbedrag bleef mede door een vormdip bij Zenith uit. Het hoogste bod was 800.000 euro, waarop het SFN zelf 850.000 euro bood. Na het vinden van nieuwe investeerders konden de oude worden afbetaald en kan Dubbeldam door met Zenith. "Door deze aankoop blijft de succesvolle combinatie Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN tot in lengte van jaren intact. Wij hopen dat zij in staat zijn om in de toekomst nog vele mooie successen voor de Nederlandse springsport te behalen'', liet de SFN-directie weten.

Dubbeldam heeft met Zenith in 2014 de wereldtitel en in 2015 de Europese titel veroverd, zowel individueel als met de nationale equipe. De combinatie haalde in Rio net niet de olympische barrage en moest genoegen nemen met plaats vijf. Dubbeldam en Zenith vormen sinds 2011 een duo. Dubbeldam hoopt op de Wereldruiterspelen van volgend jaar en de Olympische Spelen in 2020 weer hoge ogen te gooien met Zenith. 

"Ik was erg blij toen ik het goede nieuws hoorde”, reageerde Dubbeldam. "Je probeert het van je af te zetten, maar het was een feit dat hij elk moment verkocht kon worden. Wij hebben een moeilijk jaar gehad, omdat je met allerlei partijen rekening moest houden. Ik kan nu weer mijn eigen lijn uitstippelen en dat geeft veel rust."

Jeroen Dubbeldam en paard Zenith tijdens de Spelen van Rio. (PRO SHOTS/Action Images)
Jeroen Dubbeldam en paard Zenith tijdens de Spelen van Rio. (PRO SHOTS/Action Images)