FOK! Wat een weer: koud, mist en bewolkt

Decemberregen is geen zegen.

Goedenavond,

Vanavond koelt het behoorlijk af. Dat is nu al te merken, want terwijl ik dit schrijf ligt er een band van west-Brabant tot oost-Groningen waarin de temperaturen al onder 0 liggen. Mijn eigen thermometer staat nog op ruim 2 graden maar ook die zal nog wel onder het vriespunt zakken vanavond. De laagste temperatuur momenteel (18:40) wordt gemeten in Gilze-Rijen waar het -2,1 is.

Vandaar dat er vannacht en morgenochtend kans is op gladheid. Ook ontstaat er vanavond plaatselijk mist die zich vannacht uit kan breiden. De temperatuur kan dalen tot zo'n -3.

Morgen begint grijs. De mist verdwijnt maar langzaam en gaat over in laaghangende bewolking die in het oosten en zuidoosten erg hardnekkig kan zijn. Elders zou de zon wel even door kunnen breken. Morgenavond wordt die bewolking dikker en gaat het in het noorden en westen regenen. En wat daarna komt..... lees je morgenavond.

Ik wens je een fijne avond en alvast een fijne zaterdag. En heb je een buitenthermometer, laat dan even weten hoe koud het is.

Nederland
 

Bij Monique in Alkmaar wilde de zon vanmorgen doorbreken...  (Foto: DJMO)
Bij Monique in Alkmaar wilde de zon vanmorgen doorbreken... (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!