Kezman: "Koeman wilde me naar Feyenoord halen"

Mateja Kezman onthult in een interview dat hij had kunnen terugkeren in de Eredivisie. De voormalige spits speelde vier jaar voor PSV.

Tussen 2000 en 2004 werd Kezman drie keer topscorer van de Eredivisie, waarna hij een droomtransfer naar Chelsea maakte. "Maar het liep niet helemaal zoals ik had gehoopt. Chelsea haalde vrij onverwachts Didier Drogba en José Mourinho gaf aan met één spits te willen spelen. Dat werd dus Drogba", zegt de 38-jarige Serviër in gesprek met ELF Voetbal .

"Misschien had ik met de wetenschap van nu nog een jaartje bij PSV moeten blijven. Een jaar na mijn vertrek haalden ze de halve finale van de Champions League." Later kon hij zelfs terugkeren in de Eredivisie. "Erwin Koeman wilde mij trouwens nog naar Feyenoord halen, maar ik vond dat ik dat niet kon maken naar PSV en de fans."

Kezman volgt de prestaties van PSV nog op de voet, maar het niveau is volgens hem wel omlaag gegaan. "Bij PSV en in de Eredivisie spelen niet meer de sterren van vroeger. Ik zie nu geen Van Bommel, Robben of Van Nistelrooij lopen."

Na het mislukte avontuur bij Chelsea kon Mateja Kezman ook bij Atlético Madrid niet echt imponeren. Bij Fenerbahçe had hij vervolgens wat meer succes. In de nadagen van zijn carrière belandde de Serviër, die tegenwoordig spelersmakelaar is, via PSG en Zenit Sint-Petersburg in Hong Kong, waar hij zijn loopbaan afsloot.