Giro d'Italia met acht aankomsten bergop, minder kilometers tegen de klok

In Milaan is woensdag het parcours van de Giro d'Italia 2018 officieel voorgesteld. De Ronde van Italië start met drie ritten in Israël en telt in totaal acht aankomsten bergop. Op 27 mei zal de Italiaanse rittenkoers eindigen in Rome.

De Giro begint op 4 mei in Jeruzalem met een tijdrit over 9,7 kilometer. Daarna zijn er nog twee vlakke etappes, eerst van Haifa naar Tel Aviv, vervolgens van Beer Sheva naar Eilat. Na drie dagen Israël vliegt het peloton naar Italië, waarna donderdag 10 mei de eerste aankomst bergop is. In het slot van de eerste week zijn er ook nog twee aankomsten bergop met de Montevergine di Mercogliano en Gran Sasso.

In de tweede week van de Ronde van Italië krijgen eerst de sprinters een kans met drie vlakke ritten. Daarna trekt het peloton op 19 mei naar de Monte Zoncolan. Zondag is er ook een bergop aankomst met aankomst in Sappada.

De slotweek van de Giro d'Italia start dinsdag met een tijdrit van 34,5 kilometer van Trento naar Rovereto. Ook staan er nog drie bergetappes op het programma met aankomsten bergop op de Prato Nervoso, Jafferau en Cervinia. De Giro zal worden afgesloten met een vlakke etappe in Rome.

De profielen van de Giro d'Italia zijn hier te vinden.

Giro d'Italia met acht aankomsten bergop, minder kilometers tegen de klok (Pro Shots / Insidefoto)
Giro d'Italia met acht aankomsten bergop, minder kilometers tegen de klok (Pro Shots / Insidefoto)