Weer Russische bobsleeërs levenslang van Spelen geweerd

Het Internationaal Olympisch Comité heeft woensdag nog eens drie Russische sporters uit de uitslagen van de Olympische Spelen van 2014 in Sochi geschrapt en voor het leven geschorst van alle toekomstige Spelen, in welke hoedanigheid dan ook.

Dit keer gaat het om drie bobsleeërs: één piloot en twee remmers. De bekendste naam is Alexander Kasjanov, piloot in de twee- en viermansbobs, waarin hij op de Spelen in Sochi vierde werd. Die klasseringen raakt hij allebei kwijt. Afgelopen weekeinde won Kasjanov in Whistler nog de World Cup-wedstrijd in de viermansbob dankzij een fenomenaal staaltje stuurmanskunst, zijn vierde World Cup-zege in totaal.

Remmer Aleksei Pushkarev zit al jaren in de slee bij Kasjanov, net als Ilvir Huzin. Ook zij worden voor het leven van de Spelen geweerd en zijn uit de uitslagen geschrapt. Alleen de reusachtige remmer Maxim Belugin, die in Sochi plaats had in beide sleeën van Kasjanov, is nog niet geschorst. Hij wordt echter wel uit de uitslagen geschrapt, omdat het diskwalificeren van één teamlid tot gevolg heeft dat het volledige team uit de uitslag gehaald wordt.