Amsterdam kanshebber voor openingsduel EK 2020

De openingswedstrijd van het EK van 2020 wordt mogelijk gespeeld in Amsterdam. Dat bracht de UEFA dinsdag naar buiten.

De Europese voetbalbond schrijft in een persbericht dat de leden van het uitvoerend comité volgende week donderdagochtend om 10:00 uur bij elkaar komen in het Zwitserse Nyon. Eén van de agendapunten is het bepalen van de locatie voor de openingswedstrijd van het EK in 2020. Dat toernooi wordt in meerdere landen gespeeld.

Amsterdam is dus één genomineerden, samen met Brussel, Glasgow, Rome en Sint-Petersburg. Het is echter nog niet duidelijk of Brussel tot de speelsteden blijft behoren, want door juridische problemen is daar nog niet begonnen met de geplande bouw van een nieuw stadion. Ook daarover zal het uitvoerend comité op 7 december vergaderen.

Het EK van 2020 wordt in dertien verschillende landen/steden gespeeld. De andere speelsteden zijn Londen, Bilbao, Boedapest, Boekarest, Dublin, Kopenhagen, München en Bakoe (Azerbeidzjan). Amsterdam staat op de planning voor één achtste finale en drie groepswedstrijden, waaronder dus mogelijk het openingsduel. Wembley is al aangewezen als decor voor de grote finale.