Skiester Shiffrin revancheert zich met ruime thuiszege op slalom

Skiester Mikaela Shiffrin heeft tijdens de World Cup-slalom in het Amerikaanse Killington revanche genomen op Petra Vlhova. De Slowaakse was de Amerikaanse Shiffrin vorig jaar tijdens de World Cup-finale in Aspen de baas en zegevierde eerder deze maand ook in Levi, maar dit keer sloeg Shiffrin terug.

In run één nam Shiffrin al een voorsprong van 0,89 seconden op de Zwitserse Wendy Holdener, terwijl de Oostenrijkse Bernadette Schild al 1,29 seconden toe moest geven. Frida Hansdotter uit Zweden stond op 1,40 seconden, Vlhova was 1,45 tellen langzamer dan Shiffrin. 

Denise Feierabend maakte in de tweede run grote indruk, door van de negende plek uiteindelijk naar plaats vier te klimmen. Vlhova noteerde de snelste tijd en zag hoe Hansdotter zich na een flinke fout stuk beet op haar tijd, terwijl ook Schild een dikke seconde tekort kwam.

Holdener ging al helemaal flink de fout in en haalde de finish niet. Shiffrin mocht tot slot als laatste naar beneden en de dertigduizend toeschouwers zagen hoe hun heldin geen moment in de problemen kwam. Ze won uiteindelik met 1,64 seconden voorsprong op Vlhova en 2,67 op Schild.

De nog altijd pas 22-jarige Shiffrin heeft nu al 26 World Cup-zeges op de slalom te pakken, waarmee ze alleen Vreni Schneider en Marlies Schild nog boven zich heeft. Ze is overigens ook regerend olympisch kampioene en drievoudig regerend wereldkampioene op het onderdeel.

Adriana Jelinkova haalde namens Nederland de top-30 en dus de tweede run niet, wat haar een dag eerder op de reuzenslalom nog wel zeer knap lukte.