Van Gerwen ten koste van Dekker naar laatste vier Players Championship Finals

Michael van Gerwen heeft zondag de halve finales van de Players Championship Finals bereikt. Hij rekende in de kwartfinales in Minehead in een Nederlands onderonsje af met Jan Dekker: 10-7.

Van Gerwen haalde in met name de openingsfase van de partij een zeer hoog niveau. De nummer één van de wereld gooide in de eerste vijf legs een gemiddelde van maar liefst 118 punten per drie pijlen en liep uit naar 4-1. Dekker kwam in het tweede deel van de partij terug tot 6-4. Vervolgens wist The Coat de stand zelfs gelijk te trekken. 

Van Gerwen was echter weer op tijd bij de les en stelde zijn 26e opeenvolgende zege veilig door bij een 8-7 voorsprong de beslissende break te plaatsen. In de halve finale zal Van Gerwne spelen tegen Justin Pipe. De Engelsman was in zijn kwartfinale verrassend met 10-9 te sterk was voor de Noord-Ier Daryl Gurney.

De andere halve finale gaat tussen de Engelsman Rob Cross en de Welshman Jonny Clayton, die respectievelijk de twee Engelsen James Wade (10-6) en Steve Beaton (10-8) in de kwartfinales uitschakelden. De halve finales beginnen om 20.00 uur. Ook de finale zal vanavond nog gespeeld worden, maar voordat die wedstrijd gespeeld wordt is er de finale van het jeugdwereldkampioenschap. Josh Payne zal het daarin opnemen tegen de Belg Dimitri van den Bergh