Van Gerwen en Dekker in kwartfinales Players Championship Finals

Darters Michael van Gerwen en Jan Dekker staan zondag tegenover elkaar in de kwartfinales van de Players Championship Finals. In Minehead plaatsten de twee zich als enige Nederlanders voor de laatste acht.

Van Gerwen was in de achtste finales met 10-5 te sterk voor Darren Webster, nadat hij Steve West in de tweede ronde verslagen had. Dekker begon al met mooie zeges op Michael Smith en Simon Whitlock, waarna Mr Coat Peter Jacques met 10-5 versloeg in de achtste finales.

De als eerste geplaatste Rob Cross werkte zich met ijzersterk spel langs de Ier Steve Lennon en oud-wereldkampioen Adrian Lewis, om zo de kwartfinales te bereiken. Daarin speelt hij tegen landgenoot James Wade, die Jamie Caven en Ian White klopte.

Steve Beaton had zijn pijlen gericht op de Nederlanders: in de tweede ronde versloeg hij Jelle Klaasen, in de achtste finales was de oud-wereldkampioen Jermaine Wattimena met 10-9 nipt de baas. Jonny Clayton is de volgende tegenstander van The Bronzed Adonis: de Welshman klopte landgenoot Gerwyn Price en rekende af met Stephen Bunting.

De Noord-Ier Daryl Gurney is in de kwartfinales ook van de partij na zeges op Robbie Green en Chris Dobey. Gurney speelt tegen Justin Pipe, die Ron Meulenkamp (6-5) en de Ier William O'Connor (10-9) nipt versloeg.

Om 13.45 uur gaan de kwartfinales van start, vanaf 18.00 uur kan de TV op RTL7 voor de samenvatting van de kwartfinales en het live verslag van de halve finales en finale.