Skiër Feuz wint eerste afdaling van de winter, Svindal is terug

Skiër Beat Feuz heeft zaterdag in het Canadese Lake Louise de eerste afdaling van het nieuwe World Cup-seizoen gewonnen. De wedstrijd stond in het teken van het overlijden van de Franse afdalingsspecialist David Poisson, die een kleine twee weken eerder tijdens trainingen in Canada op 35-jarige leeftijd om het leven kwam.

De startnummers waren in het zwart afgebeeld en veel skiërs gingen met een rouwband om de arm naar beneden, terwijl de Franse ploeg extra steun kreeg van het publiek. Dat mocht uiteindelijk niet baten, want met de zevende plek was Adrien Theaux de beste Fransman en dus bleef het podium buiten zicht.

Wereldkampioen Beat Feuz greep de overwinning in Lake Louise. Kugelblitz was vooral in het middelste deel van de East Summit-piste razendsnel en zag olympisch kampioen Matthias Mayer zich met 0,09 seconden stukbijten op zijn tijd. Op 0,32 seconden was plek drie voor de Noor Aksel Lund Svindal, die na bijna een jaar herstellen van een knieblessure zijn comeback maakte en dat op indrukwekkende wijze deed. Destijds maakte Svindal overigens ook al een indrukwekkende comeback, nadat hij in januari 2016 in Kitzbühel zwaar ten val kwam.