Willian redt Chelsea in slotfase op Anfield

Chelsea is in de kraker tegen Liverpool ontsnapt aan een nederlaag. De Engelse landskampioen kwam op Anfield in de slotminuten nog langszij.

Liverpool had het in de eerste helft lastig om een opening te vinden in de verdedigende formatie van Chelsea. Manager Jürgen Klopp koos ervoor om onder meer Georginio Wijnaldum en Roberto Firmino bij het begin op de bank te zetten. Ook Antonio Conte had bij zijn Chelsea de nodige wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de Champions League-wedstrijd van afgelopen week.

Voor rust waren de betere kansen voor The Blues. Simon Mignolet moest ingrijpen bij een poging van Eden Hazard, terwijl ook een schot van Cesar Azpilicueta geen goal opleverde. Aan de andere kant schoot Mohamed Salah net naast. Na rust creëerde Chelsea ook goede mogelijkheden, maar het was Liverpool dat de leiding nam. Philippe Coutinho profiteerde van balverlies bij Tiemoué Bakayoko en uiteindelijk was het Salah die koel afrondde.

In de slotfase mocht Wijnaldum invallen en met hem in de ploeg was Liverpool dicht bij de zege. Chelsea kwam echter nog langszij via een prachtige lob van Willian: 1-1. Met deze remise schieten beide teams weinig op; de landskampioen staat derde en heeft acht punten achterstand op Manchester City, dat zondag nog in actie komt. Liverpool heeft drie punten minder dan Chelsea.