Watabe zegeviert in noordse combinatie, Finnen juichen

Akito Watabe heeft de tweede World Cup-wedstrijd van het seizoen in de noordse combinatie gewonnen. De Japanner was de beste in het schansspringen en tijdens de tien kilometer langlaufen werd hij niet bedreigd.

De Oostenrijker Wilhelm Denifl en Fransman Maxime Laheurte waren op zestien en achttien seconden de naaste achtervolgers van Watabe bij de start van het langlaufen. Mario Seidl (Oostenrijk), Antoine Gerard (Frankrijk), Jan Schmid, Espen Andersen (Noorwegen), Johannes Rydzek (Duitsland) en Eero Hirvonen (Finland) bleven ook binnen de minuut, terwijl viervoudig regerend World Cup-kampioen Eric Frenzel uit Duitsland 1:20 minuten toe moest geven.

Voor Frenzel bleek dat net teveel, want bij het langlaufen kon hij het gat met de mannen voor hem niet dichten. De acht mannen voor Frenzel kwamen binnen een paar kilometer samen en vormden één grote, achtervolgende groep, maar ze kwamen niet in de buurt van Watabe. Al snel werd daardoor onderling gestreden om de overige podiumplekken en daarin bleek de jonge Hirvonen de beste: hij versloeg Rydzek in de strijd om plek twee en pakte zijn tweede podiumplek ooit.