Drama voor Bosz en Dortmund in geweldige Kohlenpott-derby

Peter Bosz heeft met Borussia Dortmund een nieuwe tegenvaller te verwerken gekregen. Schalke 04 knokte zich in een fantastische derby naar een remise. Na 25 minuten stond het al 4-0 voor BvB. In het laatste half uur wist Schalke de wedstrijd om te draaien. Bij het eindsignaal stond er 4-4 op het bord.

De openingstreffer van Pierre-Emerick Aubameyang na twaalf minuten was de opmaat naar een zinderende fase van de wedstrijd. Aubameyang gleed de bal bij de tweede paal binnen op aangeven van Nuri Sahin en een paar minuten later was het alweer raak. Door een eigen doelpunt van Benjamin Stambouli verdubbelde Dortmund de score.

Het thuispubliek kon nóg twee keer juichen toen Mario Götze raak kopte en Raphaël Guerreiro met een fraaie volley na 25 minuten (!) de tussenstand op 4-0 zette. Op slag van rust had Thilo Kehrer zijn tweede gele kaart kunnen krijgen voor een overtreding op Andriy Yarmolenko, maar dat leed bleef Schalke 04 bespaard.

Wat niemand voor mogelijk hield, gebeurde na rust toch. Schalke 04 groeide in de wedstrijd, zeker toen Guido Burgstaller en invaller Amine Harit de achterstand halveerden. Even later kreeg Aubameyang zijn tweede gele kaart voor een oliedomme overtreding op Harit, waarna het duel een hectische slotfase kreeg.

In die absolute slotfase maakte Daniel Caligiuri de aansluitingstreffer: 4-3. Schalke kreeg vervolgens zeven minuten blessuretijd om voor de gelijkmaker te gaan en in de vierde minuut was het raak. Naldo kopte uit een hoekschop de 4-4 binnen, waardoor Borussia Dortmund en Bosz nog steeds wachten op de eerste competitiezege sinds 30 september.

Peter Bosz weet opnieuw niet te winnen met BvB. (PRO SHOTS/Witters)