Oranjevrouwen makkelijk langs Slowakije in WK-kwalificatie

De Nederlandse voetbalsters hebben hun tweede wedstrijd in de kwalificatie voor het WK van 2019 gewonnen. De Europees kampioen was in Senec met 5-0 te sterk voor Slowakije.

Na acht minuten kwam het Nederlands elftal al met 1-0 voor via een doelpunt van Stefanie van der Gragt. Net voor rust zou Oranje uitlopen naar een 3-0 voorsprong door doelpunten van aanvoerster Sherida Spitse (vrije trap) en Vivianne Miedema. Miedema, de spits van Arsenal, maakte in de tweede helft ook de 4-0. In de blessuretijd zou Van der Gragt de 5-0 binnen koppen.

Door de zege komt de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman op zes punten, net zoals Ierland en Denemarken. Het laatste land heeft daarvoor wel één wedstrijd meer gespeeld. De groepswinnaar plaats zich direct voor het WK in 2019 in Frankrijk.

Aankomende dinsdag speelt Oranje in Nijmegen tegen Ierland.