FOK! Wat een weer: koudere lucht

Als het met Allerheiligen sneeuwt, leg dan uw pels gereed.

Gegroet!

We hadden vandaag een wisselend weerbeeld. Er viel zeker vanochtend af en toe regen, terwijl er tegelijkertijd ook opklaringen dichtbij waren. Die opklaringen trokken maar moeizaam het land op en alleen vlak aan zee en in het noordelijk kustgebied heeft de zon nog enige tijd geschenen. Elders bleef de bewolking overheersen. De regen trok wel geleidelijk aan weg, maar op hetzelfde ogenblik kwam er weer nieuwe regen aan.

De storing die de nieuwe regen veroorzaakt trekt met name over Belgie en het zuiden van ons land. In de zuidelijke provincies valt dan ook af en toe regen. Later kan er ook in het oosten enige regen vallen. In de rest van het land blijft het overwegend droog, en zeker in het noorden kan het ook even opklaren. Daar dan ook de laagste minima van rond het vriespunt. Daarbij komt zeker vorst aan de grond voor. Bovendien kunnen er daar ook enkele mistbanken ontstaan. Even opletten daar dus. In het bewolkte zuiden wordt het nog 6 graden.

Morgen wordt er onstabiele lucht naar ons land gevoerd. Met name op grotere hoogte koelt de lucht flink af. Dit resulteert in diverse buien. Lokaal kan daarbij hagel voorkomen en ook onweer sluit ik zeker niet uit. Deze buien bereiken dan ook de Ardennen en daar gaat het dan ook sneeuwen. Op onze laagvlaktes wordt het nog een graad of 7, maar in de Limburgse heuvelen nog maar 4 tot 5. Daar is wat natte sneeuw dan ook niet volledig uitgesloten, maar dan moeten de buien die gebieden wel bereiken. Pas dieper in de Ardennen is er weer voldoende stuw en een juiste aanvoerrichting voor buienvorming.

De wind is zwak tot matig, maar neemt in de loop van de dag wel weer wat toe en komt uit een westelijke richting. 

Fijn weekend!

Nederland
 

Opklaringen thuis (Foto: Stephan5)

Toch nog wat opklaringen bij mij thuis. De meeste zon bleef echter wel verscholen achter die wolken. (Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!