Debutant Östersund door in Europa League, ook Arsenal verder ondanks nederlaag

Arsenal heeft zich in groep H van de Europa League verzekerd van een plek in de knock-outfase. De Londenaren verloren in Duitsland met 1-0 van FC Köln, maar het bloedeloze gelijkspel tussen BATE Borisov en Rode Ster Belgrado (0-0) zorgde ervoor dat Arsenal met tien punten niet te achterhalen is. Rode Ster, Köln (beiden zes) en BATE vechten om de tweede plek.

Groep I
Red Bull Salzburg boekte in eigen huis een 3-0 overwinning op Vitoria Guimarães en voor de Oostenrijkers was dat voldoende om naar de volgende ronde te mogen. Konyaspor kwam thuis tegen Olympique Marseille in de 83e minuut vanaf elf meter op voorsprong, maar een eigen goal van Wilfred Moke zorgde in de 93e minuut voor de 1-1.

Het was een bijzonder dure eigen goal van Moke, want met vijf punten staat Konyaspor nu op plek drie, achter Marseille (zeven) en Salzburg (elf). Met vier punten heeft ook Guimarães, dat in de laatste wedstrijd thuis tegen Konyaspor speelt, nog een kans.

Groep J
In enkele jaren van de Zweedse vierde divisie naar de knock-outfase van de Europa League, het is Östersunds FK gelukt. De Zweden wonnen thuis met 2-0 van Zorya Luhansk en zijn zo met tien punten zeker van overwintering.

Aritz Aduriz schoot twee penalties binnen en hielp Athletic de Bilbao zo langs Hertha BSC: 3-2. De Basken komen zo op acht punten en staan tweede, voor Zorya en hun zes punten. Hertha is met vier stuks uitgeschakeld.

Groep L
Zenit Sint-Petersburg was al zeker van de volgende ronde en won met 2-1 van het al uitgeschakelde Vardar uit Macedonië. De jonge Mikel Oyarzabal schoot Real Sociedad in Noorwegen in de 90e minuut langs Rosenborg (0-1), waardoor ook de Basken in de volgende ronde staan en Rosenborg is uitgeschakeld.