AC Milan simpel door in Europa League, ook Lyon en Atalanta door

AC Milan heeft zich in groep D van de Europa League dankzij een prima overwinning op Austria Wien geplaatst voor de knock-outronde. In het San Siro won Milan met 5-1, onder meer dankzij twee goals van André Silva en de 19-jarige Patrick Cutrone.

AEK Athene en HNK Rijeka speelden met 2-2 gelijk, wat voor de Kroaten het einde betekende. Net als Austria staan ze op vier punten, maar de Oostenrijkers kunnen AEK (zeven) nog pakken door in eigen huis te winnen. AC Milan is met elf punten definitief door.

Groep E
In groep E plaatsten Atalanta en Olympique Lyon zich definitief voor de knock-outfase. Atalanta ging op bezoek bij Everton, dat weggespeeld werd. Bryan Cristante en Andreas Cornelius scoorden allebei twee keer in de met 1-5 gewonnen wedstrijd, Lyon won met 4-0 van Apollon Limassol.

Atalanta en Lyon zijn met elf punten verzekerd van de volgende ronde, Apollon (drie) en Everton (één) spelen nog voor de eer.

Groep F
Het is nog spannend in groep F, waar Fastav Zlin na de 1-0 nederlaag bij Sheriff Tiraspol is uitgeschakeld. Door de zege gaan de Moldaviërs wel met negen punten aan kop en hebben ze aan één punt in Kopenhagen in de laatste speelronde sowieso genoeg om door te mogen.

Kopenhagen staat namelijk op zes punten, na de 2-1 nederlaag bij Lokomotiv Moskou. Jefferson Farfan hielp de Russen met twee goals aan de winst, waarmee het totaal op acht punten komt.

Groep G
De kaarten in groep G zijn inmiddels verdeeld. Viktoria Plzen won thuis in Tsjechië met 2-0 van Steaua Boekarest, maar voor beide ploegen was dat voldoende om met negen en tien punten verzekerd te zijn van de volgende ronde.

Het Zwitserse Lugano versloeg Hapoel Be'er Sheva wel met 1-0, maar met zes punten kunnen ze niet meer voorbij Plzen, dat een beter onderling resultaat heeft.