'Ik heb er geen problemen mee om hier nog een tijdje te zitten'

Juan Mata is inmiddels 29 jaar, maar aan stoppen wil hij absoluut niet denken. De Spanjaard is op zijn plek bij Manchester United.

Het contract van Mata loopt komende zomer af, maar als het aan hem ligt speelt hij nog jaren op Old Trafford. "Waarom niet? Ik ben 29 jaar en hopelijk kan ik nog enkele jaren voetballen", vertelt de middenvelder in gesprek met ESPN. "Het zou geweldig zijn als ik net als Ryan Giggs tot mijn veertigste voetbal. Maar dat is nog ver weg, elf jaar. De club is gigantisch en de aanhang was altijd al gigantisch."

Mata speelt sinds januari 2014 voor the Red Devils, die hem destijds voor 44 miljoen euro overnamen van Chelsea. Hij stelt dat hij zich al sinds het begin thuis voelt in de stad. "Nu breekt alweer mijn vierde jaar in Manchester aan. Je weet nooit wat er in het voetbal en in het leven kan gebeuren. Maar nu voel ik me gelukkig hier en ik heb er geen problemen mee om hier nog een tijdje te zitten."

"Als je me een paar jaar geleden had gevraagd of ik manager wilde worden, dan had ik 'nee' gezegd. Ik denk dat iedere voetballer na twintig jaar profvoetbal als eerst denkt aan relaxen. Eerst een jaar of twee andere dingen doen in het leven. Maar op het moment, met alles meegenomen, zou ik niet bij voorbaat een rol als manager weigeren. Ik weet het gewoon nog niet."