Vrouw twee keer in gezicht gesneden

De politie is op zoek naar de dader of daders van twee mishandelingen in Rotterdam op straat in september en oktober, waarbij dezelfde vrouw met een scherp voorwerp in het gezicht is gesneden. Het is onduidelijk of het om op zichzelf staande incidenten gaat, of dat er sprake is van één dader. Het signalement komt in beide zaken – deels – wel overeen.

De dader is een negroïde 20 tot 30 jarige man van ongeveer 1.75 meter met gemillimeterd zwart kroeshaar en een pokdalig gezicht. Hij heeft een slank/normaal postuur en spreekt accentloos Nederlands. 

In de nacht van 2 op 3 september wordt het slachtoffer na haar werk in een uitgaansgelegenheid in de parkeergarage van de Kruiskade mishandeld. Rond 04:30 uur op de vroege zondagochtend pakte een man haar gezicht vast, en sloeg hij haar. De vrouw kon vluchten, maar raakte wel gewond aan haar wang. Mogelijk heeft de man een stuk glas of een ander scherp voorwerp in zijn handen gehad, waardoor hij haar kon verwonden.

Ruim een maand later was de vrouw opnieuw slachtoffer van een mishandeling. Op 29 oktober liep zij ’s nachts rond 03:00 uur (wintertijd) op de Coolsingel als ze iets tegen haar kaak voelt. Ze zag een mes en een donkere hand. De dader rende weg zonder iets te zeggen. Het slachtoffer voelde aan haar kaak en zag bloed. Later wordt de wond in het ziekenhuis met vijf hechtingen gedicht.

De politie is op zoek naar getuigen van beide aanvallen.