Vitesse speelt gelijk tegen Lazio en is Europees uitgeschakeld

Vitesse heeft donderdagavond een punt overgehouden aan de Europa League-uitwedstrijd tegen SS Lazio. De Arnhemmers speelden bij 1-1 gelijk.

Na vier minuten viel de eerste kans van de wedstrijd te noteren voor Vitesse, maar Tim Matav¸ schoot een bal over het doel. Na dertien minuten kregen de Arnhemmers een vrije trap na een harde overtreding van Luiz Felipe op Matav¸. Bryan Linssen ontfermde zich over de bal en op prachtige wijze schoot hij de bal over de muur en via de onderkant van de lat raak: 0-1.

Vitesse had in de fase na het doelpunt het overwicht, maar kreeg geen grote mogelijkheden op de 0-2. Voor de ploeg van trainer Henk Fraser verrichte doelman Remko Pasveer een knappe redding op een schot van Simone Palombi. De goalie ging niet vrijuit bij de gelijkmaker drie minuten voor rust. Luis Alberto schoot een voorzet op fraaie wijze in de korte hoek raak: 1-1.

In de tweede helft waren de mogelijkheden voor beide doelen schaars. Een kopbal van de ingevallen Luc Castaignos was een van de zeldzame hoogtepunten, maar zijn inzet ging over. Lazio slaagde er ook niet in om gevaarlijk te worden waardoor Vitesse eenvoudig stand hield.

Voor Vitesse is het avontuur in de Europa League nu definitief voorbij. Lazio was al verzekerd van de groepswinst in Groep K. En door de winst van OGC Nice op Zulte Waregem (3-1), zijn ook de Fransen verzekerd van een plek in de knock-outfase.

De aanhang van Vitesse in Rome. (PRO SHOTS/Insidefoto)