PSG haalt uit tegen Celtic, Robben valt uit bij winnend Bayern

In groep B van de Champions League heeft Paris Saint-Germain flink uitgehaald. Celtic kwam naar Parijs, maar ging met een stevig pak slaag terug naar Schotland.

Celtic verloor in eigen huis met 0-5 van PSG en dat wilde men niet herhalen. Moussa Dembélé begon dan ook heerlijk aan de wedstrijd door de Schotten in de eerste minuut vanuit een corner op voorsprong te zetten. De Parijzenaren waren niet echt onder de indruk en twintig minuten later had Neymar met twee treffers de voorsprong al geregeld.

Edinson Cavani kon de 3-1 maken en Kylian Mbappé schoot zich ook voor de rust nog op het scoreformulier. Na rust duurde het even, maar in het slotkwartier werd het publiek dan toch weer vermaakt: Marco Verratti scoorde de 5-1, Cavani tekende voor zijn tweede van de avond en Daniel Alves bracht de 7-1 eindstand op het bord.

Anderlecht kreeg Bayern München op bezoek en was aanvankelijk zelfs sterker, maar Lukasz Teodorczyk en Uros Spajic weigerden kansen af te maken. Arjen Robben was dreigend bij Bayern, maar kort na rust greep de aanvoerder naar zijn hamstring en moest hij gewisseld worden.

Zonder de dreiging van Robben lukte het Bayern ineens wel om te scoren, dankzij Robert Lewandowski. Na een dik uur slaagde Sofiane Hanni er echter in om een kans af te maken en dus stond het 1-1. Corentin Tolisso kopte een kwartier voor tijd de winnende goal achter Anderlecht-keeper Matz Sels: 1-2, waarna Hamdi Harbaoui's 'gelijkmaker' in de slotfase werd afgekeurd.

PSG en Bayern gaan met vijftien en twaalf punten aan kop en zijn al zeker van de laatste zestien. Celtic en Anderlecht staan op drie en nul punten, ontmoeten elkaar in de laatste speelronde in Schotland en hebben beiden nog kans op de Europa League.