Wakker Dier blij met slachthuis

Wakker Dier is enthousiast over de opzet bij het nieuwe slachthuis van Ameco. Dat schrijft het AD. Het slachthuis is ingericht volgens de ideeën van Amerikaans zooöloog Temple Grandin. "We kennen de ideeën van Grandin; daar staan we achter. Deze slachterij hebben we nog niet gezien, dus met een slag om de arm: als het goed wordt uitgevoerd, dan is dit toe te juichen'' aldus woordvoerder Casper Schrijver.

De nieuwe runderslachterij van Ameco in Apeldoorn is de eerste in Nederland die de ideeën van Grandin toepast. Ook de dierenbescherming is te spreken over het slachthuis.

In het slachthuis zijn geen ratelende kettingen, klapperend zeil of dichtslaande deuren. Ook is de weg naar de bedwelmingsruimte vrij van scherpe hoeken en lopen de dieren van een donkere naar een lichte ruimte. Dit zou de dieren meer rust geven. Ook krijgen de dieren na hun wandeling een uur de tijd om rustig aan de nieuwe omgeving te wennen.

In de toekomst zullen bedrijven die een beter leven keurmerk willen moeten voldoen aan de ideeën van Grandin, zo meldt de dierenbescherming.