Sensationele zege hockeysters Nieuw-Zeeland op Argentinië in kwartfinale HWL

Dag 6, woensdag, van de Hockey World League was de eerste dag van de kwartfinales. En de dag van twee grote verrassingen. Zuid-Korea versloeg Duitsland. Maar later op de dag was er een nog grotere sensatie. Nieuw-Zeeland, dat nog geen duel won, versloeg Argentinië.

Steeg Nieuw-Zeeland in de wedstrijd tegen Argentinië boven zichzelf uit of hadden ze eerder gewoon nog niet laten zien waartoe ze in staat waren? Feit is dat de Nieuw-Zeelanders in het eigen Auckland een teleurstellend toernooi afwerkten. Las Leonas daarentegen wonnen alle drie de groepsduels en waren de huizenhoge favoriet voor de zege in de kwartfinale.

Maar er kwam iets los bij de thuisploeg toen ze de gelijkmaker maakte. Ze gingen geloven in de zege en maakten prompt ook de 1-2. Beide goals vielen uit de strafcorner. Argentinië hield de overhand, met meer balbezit en meer cirkelintredes, maar scoren lukte de Zuid-Amerikanen niet meer.

Het format is zo opgezet dat alle landen zich voor de kwartfinale plaatsen. Nieuw-Zeeland deed dat als nummer 4 van Poule A, maar dankzij de winst op de nummer 1 van Poule B, Argentinië, zijn het de Black Sticks die we terugzien in de halve finale. Argentinië zal hun lot kunnen accepteren in de wetenschap dat zij twee jaar geleden op precies dezelfde wijze de halve finales bereikten door Nederland in de kwartfinale te verslaan.

Argentinië – Nieuw-Zeeland 1-2 (1-0)
‘2 Delfina Merino 1-0
’32 Neal Brooke 1-1 (sc)
’33 Stacey Michelsen 1-2 (sc)

Duitsland – Zuid-Korea
Duitsland presteerde in de poulefase prima en daarom verwachtten waarschijnlijk maar weinig mensen dat ze in de kwartfinale het onderspit zouden delven tegen Zuid-Korea. Toch gebeurde het. Na vijf strafcornerdoelpunten en één velddoelpunt van Hyejin Cho stond het na zestig minuten 3-3. Korea nam de shoot-outs beter en gaat door naar de halve finale.

Duitsland – Zuid-Korea 3-3 (1-1) Zuid-Korea wint na shoot-outs 1-3
‘9 Nike Lorenz 1-0 (sc)
’28 Hyejin Cho 1-1
’35 Heesun Jang 1-2 (sc)
’36 Marie Mävers 2-2 (sc)
’42 Nike Lorenz 3-2 (sc)
’42 Seunga Park 3-3