Guardiola gaat wijzigen: "Maar noem het geen B-ploeg"

Pep Guardiola gaat zijn elftal op enkele posities wijzigen voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Dat zei hij maandag op de persconferentie.

Manchester City is al geplaatst voor de achtste finales en dus kan Guardiola dinsdag spelers een kans geven die normaal gesproken geen basisplek hebben. "We zijn al gekwalificeerd en we willen nu in de tweede ronde de tweede wedstrijd thuis spelen. Dus we willen winnen", zei Guardiola op de persconferentie.

"We hebben veel spelers, er zullen wel wat verse spelers meedoen. Maar noem het geen B-elftal. Tegen Napoli speelden Ilkay Gündogan en Danilo. Is dat dan een B-ploeg?" The Citizens, die zaterdag van Leicester City wonnen (0-2), hebben in de Premier League acht punten voorsprong op nummer twee Manchester United.

Guardiola sprak ook met respect over tegenstander Feyenoord, dat in een lastige fase zit. "Ik heb ze vaak zien spelen en ze voetballen beter dan de resultaten doen vermoeden." De Spanjaard keek wat wedstrijden terug op zijn laptop. "Dan kijk ik waar ze ruimtes laten vallen en waar niet. De wedstrijd van afgelopen weekend heb ik ook gezien."