West Bromwich Albion stuurt Pulis de laan uit

Tony Pulis is ontslagen door West Bromwich Albion na een reeks van tien wedstrijden zonder zege in de Premier League. Pulis heeft een reputatie als overlevingsspecialist verworven, maar West Brom heeft besloten de samenwerking te beëindigen nadat hij met zijn ploeg sinds februari slechts drie wedstrijden won in de Premier League.

Twee van die overwinningen kwamen in de eerste twee wedstrijden van dit seizoen voordat er een reeks volgde van tien wedstrijden zonder zege voor The Baggies, met de 0-4 nederlaag tegen Chelsea als laatste in die reeks en de druppel voor de clubleiding. De poeg staat nu zeventiende, met slechts één punt meer dan nummer achttien West Ham United.

"De beslissingen worden nooit gemakkelijk genomen, maar altijd in het belang van de club", vertelt voorzitter John Williams. "We werken in een resultaatgerichte business en sinds het einde van afgelopen seizoen tot dit seizoen zijn de resultaten erg teleurstellend."

"We willen graag onze dankbaarheid voor de toewijding en het harde werken van Tony uitspreken tijdens een overgangsperiode van de club, met een verandering van eigenaar. We wensen hem het beste voor zijn verdere loopbaan."