Ibrahimovic: "Het was meer dan de knie"

Zlatan Ibrahimovic keerde zaterdagavond na een afwezigheid van een half jaar terug bij Manchester United. In de wedstrijd tegen Newcastle United kwam hij als invaller in het veld. De Zweed was een half jaar uitgeschakeld met een knieblessure, maar er speelde nog meer stelt de Zweed.

"Als mensen op de hoogte waren van de echte blessure, zouden ze in shock zijn dat ik zelfs nog kon voetballen. Het was meer dan de knie, maar ik het is persoonlijk en daarom kies ik ervoor om er niet over te praten", vertelt Ibrahimovic in gesprek met The Guardian.

"In mijn herstel heb ik niets overhaast. Ik heb het protocol en mijn schema van dag tot dag gevolgd. Het enige geheim is hard werken. De mensen die dicht bij mij staan weten wat ik ervoor gedaan heb. Ik heb vijf tot zes uur per dag gewerkt."

"Toen het gebeurde, zei ik dat opgegeven geen optie was. Mijn enige focus was om terug te keren en beter terug te keren. Ik ben erg trots op het moment dat ik weer speelde en ben erg dankbaar voor iedereen om me heen, want ik heb het niet alleen kun doen. Ik wil de supporters bedanken die me gemotiveerd hebben gehouden, de trainer die me vertrouwde, de club die in me gelooft en natuurlijk mijn familie."