Coronel zesde in regenachtige WTCC-race Macau

Tom Coronel heeft de hoofdrace van het WTCC-weekeinde in Macau als zesde afgesloten. Het had flink geregend in de Chinese regio en het Guia Circuit was dan ook drijfnat. 

De race vertrok zo achter de safety car, maar na een paar ronden kon het veld dan toch op gang gevlagd worden, met de Brit Rob Huff vanaf poleposition. De Hongaar Norbert Michelisz, zaterdag nog veroorzaker van een crash, zat op plek twee flink aan te dringen.

Het duurde echter niet lang voor Michelisz in de fout ging, wat Huff in staat stelde met zijn Citroën een veilige marge op te bouwen en de race te winnen, voor de Hongaar. Het was al de negende zege in Macau voor Huff, waarmee hij de Nederlander Duncan Huisman definitief passeert.

De derde plek was voor Tom Chilton, die na een stevig duel in de slotfase eindelijk voorbij Michelisz' teamgenoot Esteban Guerrieri kwam. De Argentijn had Chilton echter wel lang genoeg afgehouden om hem Michelisz niet te laten pakken, wat voor de WK-kansen van de Hongaar van groot belang was: koploper Thed Björk eindigde als vijfde en Michelisz liep met alleen de races in Qatar nog te gaan op hem in.

Coronel reed een sterke race op het natte stratencircuit en pakte een prima zesde plek, Nick Catsburg kwam er geen moment aan te pas en eindigde op een zwaar teleurstellende dertiende plek, waarmee zijn titelkansen verkeken zijn.