Van Gerwen klopt Wright en wint voor derde keer op rij Grand Slam of Darts

Michael van Gerwen heeft voor de derde keer op rij de Grand Slam of Darts op zijn naam geschreven. Hij won het toernooi door in de finale Peter Wright te verslaan. Het ging tot 10-10 gelijk op, maar het werd uiteindelijk 16-12 voor de wereldkampioen.  

Wright mocht aan de partij beginnen. Het werd 2-2, waarna Wright dubbel zestien miste voor een 150-finish. Van Gerwen stapte toe en maakte de break. Na de pauze wist Wright met een 76-finish de break ongedaan te maken. Het stond na tien legs 5-5.

Het bleef gelijk opgaan en het werd 7-7. Van Gerwen kreeg in de vijftiende leg kans een kans van Wright om een break te plaatsen, maar miste de dubbel om 146 uit te gooien. Wright gaf geen nieuwe kans weg een maakte er 8-7 van. Op 8-8 werd het met hoge finishes van 156 (Wright), 114 (Van Gerwen) en 149 (Wright). Van Gerwen maakte er vervolgens weer 10-10 van.

Na de pauze is het Van Gerwen die een break kan pakken en vasthouden. Hij komt voor het eerst met twee legs verschil voor door een 146-finish. Op 13-11 volgde een nieuwe break, maar Wright maakte deze wel ongedaan (14-12). Uiteindelijk gingen de twee volgende legs ook naar de wereldkampioen en won met 16-12. 

Voor de 28-jarige Van Gerwen is het al zijn 26e gewonnen major. De PDC kent nog één toernooi voor het WK en dat wordt volgende week gespeeld. De Players Championship Finals. De beste 64 darters van de 22 Players Championship-toernooien doen mee aan het finaletoernooi. Namens Nederland zijn naast Van Gerwen Jermaine Wattimena, Vincent van der Voort, Benito van de Pas, Jimmy Hendriks, Christian Kist, Jan Dekker, Jelle Klaasen, Jeffrey de Graaf, Ron Meulenkamp, Raymond van Barneveld en Jeffrey de Zwaan van de partij.